Navigacija

Navigacija

Elizabeta Dornik Hribar

BA.pth., spec. sistemske psihoterapije

O meni

Sem magistrandka psihoterapevtske znanosti in spec. sistemske psihoterapije. Izvajam individualno, partnersko in družinsko psihoterapijo ter psihoterapijo otrok in mladostnikov. Moja posebna ljubezen je izvajanje psihoterapije rejniških družin ter psihoterapije otrok, ki so nameščeni v rejniških družinah ali v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

 • Izobrazba
 • Na ljubljanski podružnici Univerze Sigmunda Freuda sem zaključila dodiplomski študij iz psihoterapevtske znanosti, ter pridobila naziv BA.pth., pot pa sem nadaljevala še na magistrski študij iz psihoterapevtske znanosti, ki je ravno v zaključnem koraku, kajti pišem magistrsko delo. Na isti fakulteti sem zaključila še štiriletno specializacijo iz sistemske družinske psihoterapije ter leta 2022 opravila zaključni izpit iz specializacije. 

  Tekom študija sem skozi prostovoljna dela in psihosocialno prakso pridobivala izkušnje dela z različnimi skupinami ljudi. V varni hiši sem pridobivala izkušnje dela z žrtvami nasilja, na Društvu Ozara sem dobila globlji vpogled v življenje ljudi s težavami v duševnem zdravju, v sodelovanju z različnimi društvi sem soizvajala predavanja, delavnice ter poletne tabore za otroke in mladostnike, z Rdečim križem pa sem pospremila otroke na letovanje. Prav tako sem v Centru za duševno zdravje otrok in mladostnikov (CDZOM) opravljala psihiatrično prakso, kjer sem imela priložnost spoznavanja dela v zdravstvenem sistemu. 

  Psihoterapije sem začela izvajati leta 2019, najprej pod okriljem Ambulante Fakultete Sigmunda Freuda, nato sem nadaljevala s svojo zasebno prakso, ki je odprla vrata leta 2021.

  Moj primarni psihoterapevtski pristop je sistemski, kljub temu pri svojem delu združujem elemente več pristopov, saj zagovarjam pogled, da naj bo psihoterapevtski proces prilagojen potrebam vsakega posameznika. Po izsledkih najnovejših raziskav velik pomen dajem povratni informaciji v terapevtskem procesu. Tudi sama imam za sabo dolgotrajni psihoterapevtski proces, tako individualne kot tudi skupinske psihoterapije, saj verjamem, da je predelava lastnih izkušenj nujna za kvalitetno delo psihoterapevta. 

  Svoje znanje redno izpopolnjujem z udeležbo na izobraževanjih. Nekatera izmed teh so:
  • enoletno izobraževanje iz psihoterapije otrok in mladostnikov na Univerzi Sigmunda Freuda;
  • izobraževanje iz otroške igralne terapije pod mentorstvom Felicie Carroll;
  • enoletno izobraževanje iz »Compassionate Inquiry« pod mentorstvom dr. Gabor Mate-ja;
  • temeljno usposabljanje iz v čustva usmerjene terapije za pare – EFT.

  Za svoje kvalitetno delo skrbim z redno supervizijo. 

  Pri svojem delu sodelujem z raznimi institucijami, v kolikor je to za klienta potrebno – s Centri za socialno delo, psihiatri, zdravniki, psihologi, šolo idr.
  Toplo zagovarjam multidisciplinarno obravnavo, saj lahko s skupnim sodelovanjem vzpostavimo dobre pogoje za okrevanje posameznika.
 • Kdo sem?
 • Izven terapevtske sobe sem žena, nadobudna učenka, ljubiteljica narave, miru, ki ga najdem v gozdu in živalih. Družbo na vsakodnevnih sprehodih mi delajo mož ter najina psa. V poznih večernih in zgodnjih jutranjih urah si privoščim branje knjig.

  Zame je osnova dobrega psihoterapevta njegov lasten psihoterapevtski proces. Tudi sama sem kar nekaj let preživela na psihoterapevtskem kavču, kjer sem celila svoje rane in bolečine. Iz svoje zgodbe črpam moč in voljo za delo s klienti. Imam izkušnjo, kako je biti v hudi stiski. Izkušnjo, kako je živeti v mehanizmu bega in boja. Izkušnjo, kako težko je lahko včasih življenje. Najpomembneje, kar sem spoznala, je to, da nič ni dokončno. Svojo pot lahko spreminjamo in jo oblikujemo sami. Vedno znova lahko pišemo nova poglavja v svojih knjigah. Verjamem, da sem danes to, kar sem, zaradi cele prehojene poti.

  Stremim k temu, da sem sopotnica v življenju ljudi, ki želijo ven iz trenutnega obupa, žalosti, nelagodja ... Naš (terapevtski) odnos je tisti, ki je dragocen in skozi ta odnos si lahko dovolijo gledati na svoje življenje skozi nova očala in si dovolijo upati ter sanjati. Dovolijo si spoznavati nove vidike življenja, da lahko pišejo svojo zgodbo na nov način.
 • Društvo Integritas
 • Leta 2021 smo ustanovili Društvo za psihoterapijo, svetovanje in izobraževanje Integritas. Društvo je namenjeno ozaveščanju o duševnih stiskah in lajšanju socialnih stisk.

  V zadnjem času je namen Društva Integritas predvsem omogočanje psihoterapije otokom, ki so bili odvzeti iz družin (in so nameščeni v raznih vzgojno-izobraževalnih zavodih). Žal ti otroci večinoma nimajo možnosti psihoterapije, zato z donacijami, ki jih prejmemo, ustvarjamo zanje možnost psihoterapevtske obravnave.

  Z donacijo lahko tem otrokom pomagate tudi vi.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE
×